RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistillitsforslag mot Annan

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)
Sist oppdatert:
FN-ansatte skal fredag stemme over et mistillitsforslag mot FNs generalsekretær Kofi Annan.

Det er nyhetsbyrået AFP som har fått tilgang til dokumenter som avslører at fagforeningen til FN-personalet i hovedkontoret i New York har utarbeidet et mistillitsforlag mot Annan.

Bakgrunnen skal være misnøye med Annans håndtering av anklagene om at FNs høykommissær for flyktninger Ruud Lubbers har sextrakassert en kollega.

Det var FNs interne etterforskningsorgan som konkluderte med at anklagene om at den tidligere statsminister i Nederland trakasserte en 51 år gammel amerikansk kollega var sanne. Organet anbefalte at «passende skritt» ble tatt i saken.

Etter å ha vurdert bevisene konkluderte imidlertid Kofi Annan med at anklagene ikke var godt nok dokumenterte, og bestemte at Lubbers ikke skulle straffes.

Dersom Annans stab skulle stemme over et mistillitsforslag, vil det være første gang i FNs nesten 60 år lange historie at noe slikt skjer.

Annan har vært under hard skyts fra mange hold den siste tiden. Blant annet er det kommet frem mistanker om en stor korrupsjonsskandale innen FN-systemet. Samtidig er Bush-administrasjonen svært kritisk til Annans syn på Irak-krisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere