RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mnuchin: Alt står bra til med USAs økonomi


USAs finansminister Steven Mnuchin er ikke bekymret etter børsraset på Wall Street onsdag. Foto: AP / NTB scanpix.
USAs finansminister Steven Mnuchin er ikke bekymret etter børsraset på Wall Street onsdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
USAs finansminister Steven Mnuchin kaller nedgangen på Wall Street en naturlig korreksjon, og sier den ikke skyldes noen underliggende faktorer i USAs økonomi.

Nasdaq, Standard & Poor's og Dow Jones falt alle med mellom 3 og 4 prosent onsdag, og nedgangen smittet torsdag over til resten av verden. USAs finansminister er imidlertid ikke nevneverdig bekymret.

– Markeder er ikke effektive, og markeder beveger seg i begge retninger. Noen ganger går de for langt en av veiene, sier Mnuchin til Bloomberg.

– Alle de grunnleggende faktorene i USAs økonomi er fortsatt ekstremt sterke. Jeg tror det er årsaken til at aksjemarkedet har gjort det så bra som det har, fortsetter han.

– Det faktum at det kommer en liten korreksjon gitt hvor mye aksjemarkedet har steget, overrasker meg ikke, sier Mnuchin, som torsdag var på Bali i forbindelse med et årlig møte mellom Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken.

USAs president Donald Trump kritiserte onsdag den amerikanske sentralbanken (Fed) og kalte renteøkningene deres «sprø» etter den amerikanske børsnedgangen. Mnuchin vil ikke gjenta denne kritikken.

– Jeg tror ikke det kom noe fra Fed onsdag som ikke var kjent på forhånd. Markeder går opp, markeder går ned, sier han til CNN.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere