RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mor og datter amok i retten

Sist oppdatert:
Storbritannias yngste fyllekjører slo aktor, kastet vann på dommerne og egg på journalister. Men moren var verre.

Leanne Black er fra før antatt å ha vært Storbritannias yngste fyllekjører noen gang i en alder av 12 år. Nå er hun blitt 14 år gammel og ble mandag fengslet for fyllekjøring, for andre gang på et drøyt år.

Mandag gikk hun berserk i retten da den nye dommen ble leste opp. Hun slo aktor i ryggen, sparket en stol overende og kastet en mugge vann på de tre dommerne.

Egg
Da Black og medlemmer av hennes familie ankom retten tidligere samme dag kastet de egg og skjelte ut fremmøtte journalister, melder Scotsman.com.

Ifølge dommen drakk Black tre bokser øl natt til 14. februar. Siden tok hun nøklene til farens bil og kjørte av gårde. Dette minner om det som skjedde forrige gang jenta fyllekjørte i desember 2004. Da jenta ble pågrepet etter et tips skjelte hun ut politifolkene. Senere innrømmet hun å ha tatt bilen uten tillatelse, å ha kjørt uten førerkort og å ha fyllekjørt.

Slo
Dommerne har tillatt at jenta blir navngitt. Dette er uvanlig, men retten mente at offentlighetens interesse i hennes tilfelle var viktigere enn rettens plikt til å beskytte mindreårige.

Domsavsigelsen måtte utsettes da Black og familien hennes gikk amok, og jenta ble senere på dagen ført tilbake i håndjern. Black ble dømt til å oppholde seg fire måneder i en anstalt og fire måneders under oppsyn ute i samfunnet. Hun har forbud mot å kjøre bil i 36 måneder.

Mens Black ble ført ut av retten til en ventende bil fortsatte medlemmer av hennes familie å lage bråk utenfor rettssalen, blant annet ble en fotograf slått i hodet.

Og Leannes mor viste rompa til journalistene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere