*Nettavisen* Nyheter.

Mor og to barn døde i togpåkjørsel i Sverige

Nødetatene på stedet der en mor og hennes to barn omkom i en togulykke. Foto: Jonas Forsberg / TT/ Scanpix

En kvinne og hennes to små barn mistet livet da de ble påkjørt av et godstog i Sverige.

17.01.15 14:40

STOCKHOLM: - Vi kan bekrefte at det dreier seg om en kvinne som bodde på et asylmottak, sier Johanna Måhlén i Migrationsverkets pressetjeneste lørdag ettermiddag.

Like før klokken 10.30 lørdag ble nødetatene varslet om at en person med en barnevogn var blitt påkjørt av et tog ved en jernbaneovergang i Trehörningsjö nord for Örnsköldsvik, melder nyhetsbyrået TT.

Politi og redningstjenester bekreftet en drøy time senere at tre personer mistet livet i godstogpåkjørselen i Västernorrland nordøst i Sverige.

Identifisering

En ansatt ved asylmottaket forteller at kvinnen, som nylig hadde kommet til Sverige, og hennes to små barn gikk ut lørdag formiddag.

Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt svært uklare, men foreløpig mistenker ikke politiet at det har skjedd noe kriminelt, skriver Aftonbladet.

Örnsköldsvik kommune har kalt inn krisegruppen etter ulykken.

– Det finnes et stort antall vitner til ulykken, og kommunens kriseberedskapsgruppe skal bidra til å ta hånd om dem, opplyser Håkan Wiberg i kommunens redningstjeneste.

Krisesenter åpnes

Kommunen har åpnet et forsamlingslokale i nærheten av ulykkesstedet.

– Dersom man trenger å prate med noen, så kommer det til å være folk klare til å ta dem imot, sier koordinator Mats Gidlund for krisehåndteringen.

All togtrafikk forbi stedet ble stanset som følge av ulykken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.