RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mor og tre barn drept

Sist oppdatert:
Seks mennesker, blant dem en mor og tre barn, ble drept i et israelsk flyangrep natt til onsdag.

Flyangrepet la huset til en Hamas-leder i ruiner natt til onsdag. Minst seks mennesker mistet livet og 24 andre ble skadd i angrepet som skjedde nord for Gaza by.

Huset skal ifølge avisen Haaretz ha tilhørt Dr. Nabil al-Salmiah, en høytstående Hamas-tjenestemann. Avisen melder at al-Salmiah, hans kone og deres tre barn var blant de drepte. Ifølge den israelske hæren var det flere Hamas-ledere til stede i huset, og de skal ha planlagt terrorangrep mot Israel.

Det tre etasjer høye huset ble fullstendig ødelagt. Sjefen for den væpnede Hamas-grenen nord på Gaza, Abu Anas al-Ghandour, var også blant de skadde. Flere mennesker ble begravet under bygningsmassene. Redningsmannskaper tok i bruk bulldosere og spader for å komme de til unnsetning.

En bil i samme område ble truffet av en rakett noen minutter senere. Tre mennesker ble skadd i dette angrepet.

En talskvinne for den israelske hæren bekreftet at det ble utført et angrep. Bakgrunnen for bombingen skal ifølge talskvinnen ha vært å avverge framtidige angrep mot Israel.

Stridsvogner inn i sør
Israelske stridsvogner og bulldosere tok seg noen timer tidligere natt til onsdag inn sør på Gaza. Ifølge nyhetsbyrået AFP tok troppene oppstilling ved byen El Karara.

Stridsvogner og soldater tok seg også inn ved grenseposten ved den palestinske byen Deir al-Balah ved den sentrale delen av Gaza-stripen. En politimann ble drept i skuddvekslinger mellom israelske soldater og væpnede menn, melder Reuters.

Den israelske hæren bekreftet at den utfører operasjoner sentralt på Gaza.

Israel startet Gaza-operasjonene 28. juni, tre dager etter at militante palestinere kidnappet en israelsk soldat. Offensiven ble utvidet sist uke i et forsøk på å hindre palestinere fra å avfyre raketter mot israelske mål.

Fikk pengestøtte
Beslutningen om å utvide operasjonene kommer samtidig som penger begynner å komme inn til palestinske myndigheter. Palestinerne president Mahmoud Abbas har mottatt 39 millioner euro - om lag 310 millioner norske kroner - fra Den arabiske ligaen.

I tillegg skal de arabiske landene gi 93 millioner kroner til det palestinske nasjonalfondet.

Beløpet er det største palestinerne har mottatt etter at Hamas vant valget, opplyser palestinske tjenestemenn til Associated Press. Pengene ble ifølge kildene sendt direkte til Abbas, som leder Fatah-partiet. Tjenestemennenes identitet ble holdt skjult fordi de ikke var autorisert til å snakke med mediene.

EU-nødhjelp
EU startet å sende nødhjelp inn på Gaza i et forsøk på å bøte på skadene etter den israelske offensiven. EU sa tirsdag at de skal bidra med 600.000 euro - om lag 5 millioner kroner - hver måned til palestinske sykehus.

Pengene er det første som kommer til de paletinske områdene som et ledd i en internasjonal plan som omgår Hama-myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere