Gå til sidens hovedinnhold

Moren: - De gjorde ikke jobben sin

Andreas Bull Gundersen døde etter å ha blitt avvist på den danske legevakten.

25-åringen fikk kastet et ølglass i hodet da han var ute sammen med venner i København natt til søndag. Ved 06-tiden oppsøkte han Rigshospitalets skadestue, som tilsvarer den norske legevakten, og han opplyste at han led av den alvorlige blødersykdommen hemofili. Men der ble han avvist, fordi de trodde han sa at han var homofil.

Tirsdag ble Andreas Bull Gundersen funnet død i sin husbåt.

- Det er forferdelig trist, sier moren Anne Elisabeth Sann på telefon fra Danmark til Nettavisen.

Les også: Ble avvist på legevakten og døde hjemme

- Gjorde ikke jobben
Moren kom torsdag ettermiddag til København, der hun skal møte sønnens venner og snakke med dansk politi om den tragiske hendelsen. Hun reagerer kraftig på måten sønnen ble møtt på ved sykehuset.

- Det var vel en overarbeidet avdeling midt på natten, som ikke gjorde jobben sin. Det hadde bare vært et tastetrykk på dataen og så ville de skjønt at noe måtte gjøres, sier Sann.

Andreas var nemlig pasient ved Rigshospitalet på grunn av blødersykdommen hemofili. Derfor fantes det informasjon om ham på datasystemet på sykehuset, bare på en annen avdeling.

Hun forteller at sønnen hadde med seg to venner til Rigshospitalet, og som forsøkte å forklare helsepersonellet at han hadde behov for hjelp.

- Han trengte et faktorkonsentrat som han hadde hjemme og som han tok selv. Et stoff han mangler som gjør at blodet koagulerer, forteller moren til Nettavisen.

- Han ble forstått
Andreas studerte i København, og arbeidet på Café Rust der han ble truffet av ølglasset, da han søndag var der som gjest.

Moren kan ikke fatte hvordan sykehuset kan ha misforstått sønnen, som har bodd i landet i snart fire år.

- Min sønn har vært i Danmark i tre og et halvt år, og har studert og jobber der, så han klarte å gjøre seg forstått. Så den store språkbarrieren kan det ikke har vært, sier Sann.

Hun forteller at hun nå skal ta med seg tingene til sønnen hjem til Norge.

- Kastet to glass
Fortsatt er vedkommende som kastet ølglasset på frifot, og politiet etterforsker saken for fullt.

Overvåkningsbilder fra baren viser at gjerningspersonen stakk fra stedet bare 30 sekunder etter at han hadde kastet to glass etter 25-åringen, skriver Ekstra Bladet torsdag ettermiddag.

Bildene viser at nordmannen diskuterte med to personer, og deretter gikk til dørvaktene på Café Rust for å få de to kastet ut.

- Man kan se på overvåkningsbildene at Andreas beveger seg mot dørvaktene, og at det er en tredje person som tar et glass og kastet det etter ham på to meters avstand. Det treffer ham ikke helt, og så tar personen et nytt glass og kastet det etter ham. Det treffer ham på siden av hodet, og så setter han seg ned og er helt borte, forteller direktøren ved utestedet, Lars Orlamundt til avisen.

Ifølge Orlamundt er gjerningsmannen og hans to kamerater ikke faste gjester hos dem. De er ifølge ham av utenlandsk opprinnelse.

- Folk er sjokkerte
Tordag kveld samles de 70 ansatte på Café Rust for å snakke om den tragiske hendelsen.

- De fleste kjenner ham veldig godt, og folk er rimelig sjokkerte. Det er fullstendig uvirkelig, for vi er jo nærmest en hel familie her nede, sier direktøren.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene