RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moren tiet om Lindh-drapet

(Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Få timer etter at han hadde drept Anna Lindh, fortalte Mijailo Mijailovic (25) moren om drapet. Likevel hjalp hun ham med å brenne klærne hans i skogen.

Påtalemyndigheten i Sverige vurderte en stund å tiltale moren for å ha beskyttet en etterlyst drapsmann – en forbrytelse som kan straffes med inntil ett års fengsel.

Førstestatsadvokat Krister Petersson sier imidlertid til Dagens Nyheter at loven ikke er like strang når det dreier seg om familiemedlemmer. Mijailo Mijailovics mor slipper derfor tiltale.

Mijailovic fortalte moren at han hadde drept Anna Lindh bare timer etter drapet på NK-senteret i Stockholm 10. september i fjor. Hun valgte å holde hemmeligheten for seg selv, og hjalp til og med sønnen med å brenne klærne som han hadde på seg under drapet i et skogholt noen dager senere.

Sammen tente de på sønnens Nike-trøye, som ble fanget opp av kameraene på NK-senteret. På samme sted hadde Mijailovic tidligere kvittet seg med flere andre plagg han bar da han knivdrepte Sveriges utenriksminister.

Disse opplysningene har kommet frem i avhør av moren etter at sønnen hennes var pågrepet, skriver Dagens Nyheters nettutgave.

Rettssaken mot Mijailovic starter i Stockholm tingsrett onsdag. Han er tiltalt for overlagt drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere