*Nettavisen* Nyheter.

Mørklegger helikopterulykken

Det estiske innenriksdepartementet legger lokk på opplysninger fra havariutredningen etter helikopterulykken i Finskebukta onsdag.

08.09.05 14:16

Redningsarbeidere avbrøt sine søk torsdag kveld og gjenopptok arbeidet fredag. Helikoptervraket ligger på 50 meters dyp og i en slik posisjon at det er vanskelig å komme inn i. De første av de 14 døde ble brakt opp til overflaten torsdag.

Årsaken til ulykken ble ikke klar torsdag, og det estiske innenriksdepartementet forbød offentliggjøringen av detaljer om de foreløpige resultatene av havariutredningen, skriver Expressen. Den estiske innenriksministeren Kalle Lannet har imidlertid forsikret at det ikke skal dreie seg om en terroraksjon.

Øyenvitner hevder ifølge Expressen å ha hørt to eksplosjoner før helikopteret falt i vannet. Estiske myndigheter håper nå at de såkalte sorte boksene, båndopptakere som tar opp radiotrafikk og tekniske data ombord, skal bringe klarhet i ulykken.

Dagsavisen Hufvudstadsbladet i Helsinki hevdet torsdag at det finlandske helikopterselskapet Copterlines tidligere har hatt sikkerhetsbrudd og forfalsket loggboken. En helikopterpilot skal i 2003 ha flydd alene med passasjerer, og skjult dette ved å skrive opp at selskapets flysjef satt i stolen til co-piloten. Men flysjefen hadde ikke sertifikat for denne helikoptertypen.

Copterline gjenopptok torsdag sine flygninger mellom Tallinn og Helsinki tross at årsaken til onsdagens ulykke ennå ikke var klarlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag