*Nettavisen* Nyheter.

Mors beskjed til gutt i skateparken vekker oppsikt

DEN HJELPSOMME GUTTEN: Her får Jeanean Thomas' datter god hjelp av en av guttene i skateparken. Foto: twitter.com/JeaneanThomas

Ble paff da han sa «Hei, unnskyld meg».

22.10.15 17:04

Peyton, den seks år gamle datteren til Jeanean Thomas, hadde lyst til å prøve skateboard, men var redd for de store guttene som holdt på i den lokale skateparken i Cambridge i Ontario i Canada.

Det var mamma Jeanean også, selv om hun skjulte det for datteren sin fordi hun ikke ville at datteren skulle føle at hun burde være redd for noen.

Så da datteren med bekymring i stemmen sa «Mamma, det er fullt av store gutter der», svarte hun «Hva så? De eier ikke skateparken».

I tankene forberedte hun seg likevel på å ta et oppgjør med guttene i skateparken, slik at datteren skulle få prøve seg på skateboard for første gang.

Nå har hun delt opplevelsen på Twitter, til stor respons. Posten hennes er delt 14.000 ganger.

«Kjære tenåringsgutter i skateparken: Dere er sikkert rundt 15 år gamle, så jeg regner ikke med at dere er veldig modne eller at dere ønsker at en liten jente skal bruke deres skapteramper», skriver Jeanean Thomas.

Hun fortsetter slik:

«Det dere ikke vet, er at min datter har hatt lyst til å prøve skateboard i mange måneder. Jeg måtte faktisk overbevise henne om at skateboard ikke bare er for gutter. Så da vi kom til skateparken og så at den var full av tenåringsgutter som bannet og røykte, ville hun snu og gå hjem. Det hadde egentlig jeg også, for jeg hadde ikke lyst til å bruke mammastemmen min og utveksle ord med dere.»

Siden hun ikke ville at datteren skulle være redd, ignorerte Jeanean Thomas sin indre stemme og overbeviste datteren om å prøve en stund. Det tok bare to-tre runder før den ene gutten kom bort til datteren og sa «Hei, unnskyld meg!».

Da ble mamma Jeanean ordentlig anspent.

«Jeg skulle til å levere min «Hun har like stor rett til å være her som dere»-tale da jeg hørte deg si «fotstillingen din er feil. Kan jeg få hjelpe deg?». Du fortsatte i nesten en time med å hjelpe min datter, vise henne hvordan hun skulle holde balansen og styre, og hun lyttet til deg,» skriver Jeanean Thomas.

Gutten holdt henne i hånden og hjalp datteren hennes etter at hun falt.

«Jeg vil at du skal vite at jeg er takknemlig for at du er en del av nærmiljøet vårt og jeg vil takke deg for å være så snill mot datteren min, selv om vennene dine gjorde narr av deg for det. Hun gikk derfra med en stolthet og selvtillit, takket være deg».

Klikk på bildet for å forstørre.

I AKSJON: Peyton prøver seg, mens Ryan Carney passer på. Foto: twitter.com/JeaneanThomas

Cambridge Times har intervjuet den hjelpsomme gutten, som i motsetning til hva Jeanean Thomas trodde ikke er tenåring, men 20 år gammel og heter Ryan Carney.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor dette er en stor sak, sier han til lokalavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.