RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moské-leder flyktet i burka

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
16 er drept ved Den røde moské. Nå har selv sjefen gitt opp.

Etter at over 1000 av de radikale studentene som hadde barrikadert seg i Den røde moské i Islamabad har overgitt seg, oppfordrer moskeens leder de resterende til å gjøre det samme, melder AP.

Flere hundre studenter, hvorav mange kvinner, antas å oppholde seg inne på moskeområdet fortsatt torsdag, etter at minst 16 er drept i kampene. Studentene skal være i besittelse av 14 AK-47-geværer.

Lot seg ikke lure
Leder for moskeen Maulana Abdul Aziz forsøkte i går å flykte - forkledd som kvinne i en svart burka. Pakistanske myndigheter hadde nemlig lovet amnesti til de kvinnelige studentene dersom de ønsket å overgi seg. Soldatene lot seg imidlertid ikke lure av den høye «kvinnen» med mannlige former, og arresterte lederen.

- Hvis de kan komme seg ut i det stille, burde de dra, eller de kan overgi seg hvis de vil. Jeg så da jeg kom ut at beleiringen er svært intens. Våre kamerater vil ikke være i stand til å bli værende lenge, sa Maulana Abdul Aziz til AP, fortsatt iført svart burka.

Vil ha islamske lover
Skytingen rundt moskeen fortsatte torsdag, til tross for de mange som har overgitt seg. Studentene slåss med den pakistanske hæren for å forsøke å tvinge regjeringen til å innføre og implementere strengere islamsk lovgivning i den pakistanske hovedstaden.

Den 15 år Maryam Qayyeum, som frivillig forlot moskeen, sier til AP at mange av studentene aldri vil gi seg uansett hvor mye soldatene skyter.

- De er lykkelige. De ønsker bare å bli martyrer, sier den unge studenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere