RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot brakseier for Sisi i Egypt

VINNER: Tilhengere av Abdel Fattah al-Sisi holder opp plakater med bilde av mannen de ønsker skal lede Egypt videre.
VINNER: Tilhengere av Abdel Fattah al-Sisi holder opp plakater med bilde av mannen de ønsker skal lede Egypt videre. Foto: Amr Abdallah Dalsh (Reuters)
Egypts tidligere hærsjef Abdel Fatah al-Sisi har sikret seg en brakseier med over 96 prosent av stemmene.

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Da stemmene fra 312 av de 352 opptelllingssentrene var talt opp, hadde Sisi fått 21 millioner stemmer, eller 96,2 prosent. Hans eneste rival, sosialisten Hamdeen Sabahi fikk bare 3,8 prosent av de godkjente stemmene.

Hundrevis av hans støttespillere strømmet ut i gatene med flagg, tuting av bilhorn og fyrverkeri da resultatet ble kjent.

Men frammøtet var langt lavere enn ventet etter at hans tilhengere gjennom hele valgkampen idoliserte ham som en helt som reddet landet, og ga inntrykk av at han hadde mye bredere støtte enn tallene viste.

Bare 44 prosent møtte fram, noe som betyr at over halvparten av egypterne har valgt å bli hjemme på valgdagene, og den lave oppslutningen truer Sisis legitimitet både i Egypt og i utlandet.

Regjeringen som har styrt landet siden kuppet mot den valgte presidenten Mohamed Mursi, har i månedsvis drevet en intens kampanje for Sisi, som selv har sagt han trengte 40-45 millioner stemmer for å gjøre valget troverdig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere