RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot hundevalper som moteplagg

Sist oppdatert:
To millioner hunder og katter må hvert år bøte med livet for sin myke pels. Nå har Paul McCartneys kone Heather kastet seg inn i kampen for kosedyra.

Heather Mills McCartney og Rick Wakeman fra rock-gruppen Yes agiterte tirsdag i Brussel for å få europeiske ledere til å forby bruk av pels fra hunder og katter i EU, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Det er barbarisk at dette foregår, sa McCartney, mens hun holdt tårene tilbake og viste fram en pels laget av 42 hundevalper.

USA og Australia har allerede innført et slikt forbud, i likhet med EU-medlemmene Belgia, Danmark, Frankrike, Hellas og Italia. Nå ønsker aksjonistene et forbud i alle EU-landene.

I løpet av tirsdagens seanse ble det vist en video av utmagrede hunder og katter som ble holdt i mørke og trange bur.

Aktivistene hevder at rundt to millioner hunder og katter hvert år drepes for pelsen sin, flesteparten i Kina. Deretter skal de bli fraktet til andre deler av verden. Aktivister har kjempet i fem år for å få til et forbud mot denne pelsbruken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere