RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot kondomer, abort og homsebryllup

Sist oppdatert:
Vatikanet erklærte tirsdag at «tradisjonelle familieverdier aldri har vært så truet som i våre dager.»

Et dokument med fordømmelser av kondombruk, abort, homofilt ekteskap og prøverørsbefruktning ble tirsdag offentliggjort av Det pavelige råd for familien. Lederen, Kardinal Alfonso Lopez Trujillo, er en sterk motstander av kondomer, melder Ap.

Dokumentet tok ikke opp den interne debatten i Vatikanet om hvorvidt den katolske kirken burde tillate bruk av kondomer innenfor ekteskap, som del av kampen mot Hiv/Aids-epidemien.

Utspillet slutter opp om det berømte rundskrivet «Humanae Vitae» fra 1968, der Vatikanets motstand mot kondomer opprinnelig ble slått fast.

- Aldri før har menneskelig forplantning, og dermed familien, vært så truet som i dagens samfunn, heter det i det 57 sider lange dokumentet som ble offentliggjort tirsdag.

Dokumentet omtaler blant annet nedgangen i befolkningsveksten i vestlige land.

Det fordømte også prøverørsbefruktning, kunstig befruktning og stamcelleforskning.

«Mennesker har en rett til å bli skapt, ikke produsert, og komme til livet ikke via en kunstig prosess, men ved foreningen mellom en mann og en kvinne», heter det videre.

Dokumentet varslet dermed ingen større kursendringer for den katolske kirken, men oppsummerte kirkens tradisjonelle standpunkt.

Skrivet fordømte også ideen om homofile ekteskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere