RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Mot streikeløsning i New York

Sist oppdatert:
Det ser ut til å gå mot en slutt på den bitre streiken i kollektivtransporten i New York.

HOSTON (TV 2 Nettavisen): En meglingsleder sier til nyhetsbyråer at streikeledelsen har gått med på å sette i gang en prosess for å få de mer enn 30.000 streikende kollektivarbeiderne tilbake på jobb.

Dersom dette blir godtatt av fagforeningens styre, vil forhandlingene mellom de ansatte og ledelsen fortsette.

De siste tre dagene har syv millioner passasjerer måttet finne andre transportmidler for å komme seg på jobb i New York sentrum, eller gå, slik blant andre borgermester Michael Bloomberg har gjort.

Streiken har vært bitter, og partene har skjelt hverandre ut etter noter. Bloomberg har kalt streikeledelsen bøllete og beskyldt den for å vende ryggen til byen. Ledelsen i selskapet har kjørt TV-reklame hvor de oppfordrer de streikende til å bryte streiken og komme tilbake, og hevdet at hundrevis av arbeidere allerede har gjort dette.

En dommer har ilagt fagforeningen dagbøter på en million dollar pr. dag streiken pågår, og vurderer å fengsle ledelsen for forakt for retten, etter at han avgjorde at streiken var ulovlig.

Ledelsen skulle møtt i retten i dag forbindelse med dette, men dette er utsatt etter at det meldt om bevegelser mellom partene i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere