RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moteikon fyller 400 år

Det britiske flagget begynner å bli gammelt, men fortsatt er Union Jack topp moderne. Se bildekarusell.

(SIDE2): Union Jack har opplevd en del ting i sitt firehundreår lange liv. I tillegg til å pryde damer som Geri Halliwell, har flagget blitt reist over store slagmarker, vært på toppen av Mount Everest og nesten kommet først til Sydpolen.

Flaggets motiv har blitt brukt i utallige varianter gjennom årene. Særlig på klær har mønsteret dukket opp som symbol på det britiske.

I går rundet ikonet 400 år. Tøystykket kom til verden i 1606 for å symbolisere enheten mellom Skottland og England. Den første utgaven mangler de røde diagonale stripene, som først ble påført da Irland kom under Storbritannias domene i 1801.

Flagget har vært med jorden rundt under den delen av verdenshistorien da stormakten koloniserte store deler av verden. Av den grunn er Union Jack representert i en rekke flagg, eksempelvis i hjørnet av flaggene til Australia og New Zealand.

I den senere tid har flagget blitt vel så kjent gjennom utstrakt bruk gjennom design og kunst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere