RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motivet: Tre millioner og ny kone

Sist oppdatert:
En kombinasjon av penger, sex og kjærlighet skal være motivet til pastor Helge Fossmo for å planlegge drapet på sin kone og nabo.

Politiet mistenkte tidlig at det var et økonomisk motiv bak drapet i Knutby. To uavhengige kilder bekrefter for avisen Expressen at politiet nå mistenker at kombinasjonen av penger, sex og kjærlighet drev pastoren til å planlegge dobbeltmord på sin kone og nabo.

Pastorens kone, Alexandra Fossmo (23), hadde tegnet doble livsforsikringer som til sammen var verdt drøyt to millioner svenske kroner, skriver Expressen. Pengene ville tilfalle pastoren og barna ved hennes død.

Også naboen Daniel Linde, som mirakuløst overlevde drapforsøket, hadde livsforsikring på rundt en million kroner. De pengene ville tilfalle hans kone – pastorens tidligere 26 år gamle elskerinne.

I menigheten i Knutby var det allment kjent at pastor Helge Fossmo var en gjerrig mann, forteller en kilde til Expressen. Han lånte penger og betalte ikke tilbake.

- I blant lurte jeg på om mammon var guden han egentlig dyrket, sier et medlem av menigheten.

At penger var et av pastorens motiv dukket opp tidlig i etterforskningen, da politiet mistenkte at han hadde tømt den drapsmistenkte barnepikens sparekonto for minst 300.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere