Gå til sidens hovedinnhold

Motorveimorder dømt til døden

Ringte politiet og sa: «Dere bør fange meg før jeg dreper flere.»

En amerikansk jury har dømt Ivan J. Hill til døden for drapet på seks kvinner mellom 1993 og 1994.

Hill er kjent som «the 60 Freeway Slayer» fordi han dumpet kvinnenes lik langs denne motorveien i San Gabriel Valley.

De seks kvinnene ble kvalt mellom november 1993 og januar 1994.

På et tidspunkt under etterforskningen ringte Hill selv til politiet fra en telefonboks og sa: «Dere bør fange meg før jeg dreper flere.»

Tirsdag dømte en domstol i Los Angeles mannen til døden for drapene, melder LA Times.

Sexdrap
Hill vil bli satt på fengselsavdeling for dødsdømte, men gjennomføringen av henrettelser i California har blitt midlertidig stanset av en føderal domstol. Delstaten har blitt beordret til å forandre sine prosedyrer for giftinnsprøyting for å unngå brudd med grunnlovens forbud mot grusom og nedverdigende behandling.

Ofrene for Hills sexdrap var alle kvinner i tredveåra som hadde kommet skjevt ut i livet. De ble funnet av Hill da han lette etter prostituerte i nabolagene omkring Pomona.

Forslått
De forslåtte likene dukket opp langs motorveien og ved forlatte industrilokaler. Noen hadde hender og føtter bundet og munnen teipet igjen.

Hill gikk så langt som til selv å ringe politiet for å gi beskjed om at han hadde begått drapene. Han brukte å håne dem, og legge på før samtalen kunne spores.

DNA
Drapene var uløst i årevis før DNA-tester i 2003 kunne knytte Hill til forbrytelsene. DNA-materiale har også knyttet Hill til drapene på to andre kvinner, i 1986 og 1987. Han ble imidlertid kun siktet for de seks drapene som ble begått i løpet av den ti uker lange berserkergangen hans på 90-tallet.

Hill motsa ikke tiltalen, og forsvarerne hans forsøkte isteden å overbevise jurymedlemmene og at han ikke fortjente dødsstraff på grunn av en vanskelig barndom.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg