*Nettavisen* Nyheter.

Møtte Air Force One på vei til Bagdad

Da president George W. Bush var på vei til sitt hemmelige besøk i Bagdad, ble flyet oppdaget av en annen pilot. Dermed holdt Bush på å avlyse turen.

02.12.03 13:47

Forrige torsdag dukket Bush plutselig opp i Bagdad for å hilse på de amerikanske soldatene på den amerikanske helligdagen thanksgiving, men kanskje mest for å samle popularitet på hjemmebane.

Kalte opp på radioen
Turen var superhemmelig, og «ingen» visste noe om den før Bush igjen hadde forlatt Irak etter et svært kort opphold. Det vil si nesten ingen. En pilot fra British Airways skal angivelig ha oppdaget presidentens fly på vei til Bagdad.

På vei over Atlanterhavet skal BA-piloten ha oppdaget et ukjent fly. Da de to flyene passerte hverandre dro piloten angivelig kjensel på det amerikanske presidentflyet, og kalte flyet opp på radioen, forteller Bushs rådgivere til CNN.

- Så jeg nettopp Air Force One, spurte BA-piloten.

Løy
Amerikanerne ville ikke innrømme at det var presidenten som var på vei over Atlanteren, og svarte med en løgn, nemlig at flyet var «Gulfstream 5», som er et mye mindre fly.

På det tidspunktet var det ennå over tre timer til Bush var på plass i Bagdad, og han fikk etterretningstjenesten til å sjekke om turen hans fremdeles var en godt bevart hemmelighet.

- De forsikret meg om at informasjonen fremdeles var strengt bevoktet og at forholdene på bakken var så positive som de kunne være, har Bush fortalt.

Ukjent for BA
British Airways har ikke klart å få bekreftet historien fra sine ansatte.

- Det er normal prosedyre for våre mannskap å rapportere alt utenom det vanlige. Til tross for medienes dekning av dette, kan vi ikke bekrefte det, sier en talskvinne for flyselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag