Motvillig gratulasjon til Bush

Først en uke etter at George W. Bush ble gjenvalgt som USAs president, tok Frankrikes president Jacques Chirac seg bryet med å ringe og gratulere.

Forholdet de to landene i mellom har vært heller kjølig siden Chirac talte imot krigen i Irak i fjor. Lederne i begge landene har sagt at det å lappe på forholdet skal være en prioritet.

Chiracs kontor sier den franske presidenten i dag fortalte Bush at han ser frem til å fortsette de to nasjonenes «konstruktive og vennlige relasjoner», melder nyhetsbyrået Reuters.

- Bush understreket at USA og Frankrike gjør store ting sammen, sier Chiracs talsmann Jerome Bonnafont med henvisning til samarbeid i kampen mot terrorisme og krisene i Afghanistan og Elfenbenskysten, ifølge Reuters

De fleste andre statsledere har gratulert Bush personlig for lenge siden. I forrige uke nøyde Chirac seg med å sende Bush et brev.

I en undersøkelse i forrige uke kom det frem at 65 prosent av franskmennene mener det er uheldig at Bush ble gjenvalgt, og tre fjerdedeler sa de ikke tror forholdet mellom Paris og Washington vil endres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag