RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mubarak åpner for konkurrenter

Foto: Mona Mursi (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Egypts president Hosni Mubarak beordret lørdag nasjonalforsamlingen om å endre valgloven, slik at mer enn én kandidat kan stille i presidentvalget i september.

- I morges ba jeg parlamentet om å endre paragraf 76 I grunnloven, som omhandler valg av president - å diskutere og foreslå en egnet endring i tråd med stadiet vårt land befinner seg i, sa Mubarak i en tv-overført tale lørdag, melder nyhetsbyrået AP.

Den overraskende uttalelsen kommer som en følge av tiltagende opprop fra opposisjonen om politiske reformer, deriblant innføring av en flerkandidat-ordning til presidentvalget i sepotember.

Hittil har folket kun hatt anledning til å stemme «ja» eller «nei» til én presidentkandidat som nasjonalforsamlingen har godkjent.

Lovgiverforsamlingen har vært dominert av Mubaraks eget regjeringsparti siden ordningen med politiske partiet ble gjeninnført på 70-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere