*Nettavisen* Nyheter.

Muffy kom tilbake etter ni år

Foto: Dave Hunt (EPA)

Chloe Rushby (17) hadde for lengst gitt opp å få kjæledeggen tilbake. Etter et ni tøffe, skitne år, kan Muffy nå møte alderdommen i luksus.

04.08.09 20:28

Her er den store hundehistorien fra Down Under.

Under full mediedekning kom terrieren Muffy er tilbake i armene til Chloe Rushby (17).

Tenåringen var bare åtte år da voffsen hennes forsvant fra sitt hjem i Brisbane i Australia. Ni år etter er den altså funnet igjen i Melbourne - 1740 kilometer unna.

Hva som har skjedd med hunden i disse ni årene er usikkert. Den ble funnet igjen etter et anonymt tips som gjorde at organisasjonen RSPCA rykket ut til en adresse i Melbourne for å etterforske mulig dyremishandling.

Der fant de terrieren, som levde et hundeliv i en skitten bakgård. Hunden var syk av loppebitt og var svært medtatt.

På microshipen under huden på Muffy fant RSPCA navn og adresse til den virkelige eieren av Muffy. Chloe fikk hunden til sin tredje bursdag. Etter at Muffy forsvant måtte hun trøste seg med familiens Border Collie. Den døde i desember. Derfor var funnet av Muffy ekstra kjærkomment.

- Vi mistet vår 14 år gamle Border Collie til kreft Julaften, så å få tilbake Muffy er helt fantastisk, sier pappa Dean Rushby.

Familien Rushby har en villa med egen strandlinje på østkysten av Australia. Nå kan Muffy altså møte alderdommen med daglige turer på stranden, og en egen kurv på soverommet til «mamma» Chloe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.