Muhammed-tegningene spres

Den tyske storavisen Die Welt og France Soir er blant avisene som i dag trykker de kontroversielle karikaturene av profeten Muhammed.

01.02.06 15:28

(NA24): Ifølge danske Børsen har anerkjente Die Welt publisert fem av tegningene. En av dem figurerer også på avisens forside.

Die Welt bringer også en lenke til en weblogg der leserne oppfordres til å kjøpe ekstra mange danske varer for å verne om ytringsfriheten.

Ifølge danske Ekstra Bladet har karikaturtegningene onsdag kommet på trykk i Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og på Island.

France Soir først ute
Tidligere onsdag ble det kjent at France Soir har trykket samtlige av de 12 tegningene.

Avisen forsvarer offentliggjøringen med at det er nødvendig å illustrere det voldsomme engasjementet karikaturene har skapt i mange muslimske land.

I en artikkel i forbindelse med bildene understreker France Soir at tegningene ikke må betraktes som en unødvendig provokasjon, men at de trykkes for å vise substansen i en global konflikt.

Onsdag møtte representanter for danske og norske myndigheter overhodet for muslimene i Israel og de palestinske områdene, Ekrima Sabri, i Jerusalem.

Krever unnskyldning
De norske og danske representantene beklaget at muslimer hadde blitt fornærmet over tegningene, men nektet å komme med en offisiell unnskyldning.

Det var ikke nok for stormuftien, som er den øverste religiøse leder for muslimer i Israel og de palestinske områdene.

- Det minste myndighetene må gjøre er å be om unnskyldning. Det fikk jeg ikke. Jeg er ikke fornøyd med beklagelsen jeg har fått, sa Ekrima Sabri til TV 2 Nyhetene etter møtet.

Tine-boikott
Muslimske grupperinger i flere land har de siste dagene oppfordret til boikott av danske varer som en følge av Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Onsdag ble Tine og Jarlsberg også rammet av boikotten. Selskapene figurerer på en løpeseddel hvor det oppfordres til forbrukerboikott av danske og norske varer.

Løpeseddelen ligger på nettside som videreformidler og oversetter ekstremistisk islamsk propaganda.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.