*Nettavisen* Nyheter.

Mulig fugleinfluensa i Frankrike

Foto: (Gjengitt med tillatelse fra Veterinary Laboratories Agency (AVL))

Franske leger undersøker søndag en om en kvinne har fått fugleinfluensa.

22.01.06 14:56

Franske leger har rapportert om et mistenkt tilfelle av fugleinfluensa hos en kvinne som nylig har kommet til landet etter et opphold i Tyrkia, opplyser den franske helseministeren søndag, melder nyhetsbyrået AP.

Den 32 år gamle kvinnen ligger nå på sykehus i Montpellier, og det er blitt tatt celler fra nesen og halsen hennes for å teste om hun har det dødelige H5N1-viruset.

Resultatet av testene skal ifølge helsedepartementet komme i løpet av søndagen.

Dette er første gang helsedepartementet i Frankrike rapporterer om mistanke om fugleinfluensa. I fjor var det mistanker om at tre personer på den franske øya Reunion hadde blitt smittet, men det viste seg seinere å være feil.

Kvinnen ble lagt inn på sykehus på lørdag, med symptomer på fugleinfluensa deriblant alvorlige pusteproblemer. Kvinnen hadde vært på reise alene i Tarsus på middelhavskysten i Tyrkia.

Nylig innførte de franske myndighetene sitt anti-fugleinfluensa program, og på bakgrunn av symptomene og reiseruten til 32-åringen ble hun umiddelbart lagt i karantene.

I Tyrkia har 21 mennesker testet positivt på viruset, og fire barn har dødd. Tyrkia har rapportert om mulig H5N1-utbrudd blant fjærkre i 26 provinser.

Viruset har fortsatt små muligheter til å smitte fra dyr til menneske, og viruset har fortsatt ikke mutert slik at det kan smitte fra menneske til menneske.

Så langt har fugleinfluensaen tatt livet av 79 mennesker tilsammen i Asia og Tyrkia siden 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.