RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig fugleinfluensa i Frankrike

(Gjengitt med tillatelse fra Veterinary Laboratories Agency (AVL))
Sist oppdatert:
Franske leger undersøker søndag en om en kvinne har fått fugleinfluensa.

Franske leger har rapportert om et mistenkt tilfelle av fugleinfluensa hos en kvinne som nylig har kommet til landet etter et opphold i Tyrkia, opplyser den franske helseministeren søndag, melder nyhetsbyrået AP.

Den 32 år gamle kvinnen ligger nå på sykehus i Montpellier, og det er blitt tatt celler fra nesen og halsen hennes for å teste om hun har det dødelige H5N1-viruset.

Resultatet av testene skal ifølge helsedepartementet komme i løpet av søndagen.

Dette er første gang helsedepartementet i Frankrike rapporterer om mistanke om fugleinfluensa. I fjor var det mistanker om at tre personer på den franske øya Reunion hadde blitt smittet, men det viste seg seinere å være feil.

Kvinnen ble lagt inn på sykehus på lørdag, med symptomer på fugleinfluensa deriblant alvorlige pusteproblemer. Kvinnen hadde vært på reise alene i Tarsus på middelhavskysten i Tyrkia.

Nylig innførte de franske myndighetene sitt anti-fugleinfluensa program, og på bakgrunn av symptomene og reiseruten til 32-åringen ble hun umiddelbart lagt i karantene.

I Tyrkia har 21 mennesker testet positivt på viruset, og fire barn har dødd. Tyrkia har rapportert om mulig H5N1-utbrudd blant fjærkre i 26 provinser.

Viruset har fortsatt små muligheter til å smitte fra dyr til menneske, og viruset har fortsatt ikke mutert slik at det kan smitte fra menneske til menneske.

Så langt har fugleinfluensaen tatt livet av 79 mennesker tilsammen i Asia og Tyrkia siden 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere