RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig fuglevirus i Tyskland

Sist oppdatert:
To mennesker blir undersøkt for det fryktede fugleviruset i Tyskland. Resultatene vil først foreligge tirsdag.

En tysk kvinne som har vært i Thailand har vist symptomer på sykdommen og er lagt inn på spesialklinikk for tropiske sykdommer i Hamburg. En annen kvinne som reiste med henne er også til observasjon, melder AFP.

Blir det bekreftet at den tyske kvinnen er smittet, vil det være det første tilfellet i år av fugleinfluensa i Europa. De foreløpige testene som ble klare mandag, ga ingen indikasjoner på at kvinnene var smittet.

De to ble mandag sendt til en spesialklinikk for tropiske sykdommer i Hamburg, opplyser tyske helsemyndigheter. Ifølge lederen for avdelingen som håndterer smittsomme sykdommer i byen, er det imidlertid lite sannsynlig at de to er smittet av fugleviruset. Testresultatene er ventet tirsdag.

Fugleinfluensa har forårsaket 12 dødsfall i Asia, deriblant i ferielandet Thailand. I tillegg er millioner av fugler blitt avlivet i ti land.

Ifølge lederen for avdelingen som håndterer smittsomme sykdommer i byen, er det imidlertid lite sannsynlig at de to er smittet av fugleviruset. Spesialklinikken hvor de to er innlagt, vil først komme med en kunngjøring mandag ettermiddag.

Kan være rykter
Folkehelseinstituttet er foreløpig ikke bekymret. De har ikke fått inn melding om smitte i Tyskland ennå.

- Slik jeg reagerer først er at vi må finne ut mer om dette. Folk er veldig oppskjørta og på hugget. Jeg er i utgangspunktet veldig nøktern. Det kan være rykter, sier overlege ved instituttet Bjørn Iversen til TV2 Nettavisen.

Mutert?
Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at viruset skal mutere slik at det kan smitte mellom mennesker. De som er smittet i Asia har så langt blitt smittet via direkte kontakt med fugler.

Et unntak kan være to søstre som døde etter å ha blitt smittet i Vietnam. Legene frykter at de er blitt smittet av sin egen bror, som også døde av sykdommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere