Gå til sidens hovedinnhold

Mulig svineinfluensa i New York

Helsemyndighetene i New York tar sine forholdsregler etter åtte mulige tilfeller av svineinfluensa hos skolebarn.

Åtte av ni tester på skolebarn med influensalignende symptomer i New York i USA har slått ut for influensa A-virus. Helsemyndighetene i New York uttalte på en pressekonferanse lørdag kveld norsk tid at det kan dreie seg om den nye varianten av svineinfluensa som nå smitter blant mennesker og har ført til flere dødsfall i Mexico, melder Reuters. Alle barna det gjelder i New York skal være på bedringens vei.

Venter på endelige testresultat
De foreløpige testene bekrefter ikke at det dreier seg om svineinfluensa-viruset A(H1N1), som er viruset som har forårsaket 68 dødsfall i Mexico, men dette skal undersøkes videre.

Rundt 75 elever ved skoler i New York er så langt testet for influensa, ifølge CNN.

Syke barn etter Mexico-besøk
Helsedirektør Thomas Frieden i New York City opplyste på pressekonferansen at de kjente til at to foreldre hadde kontaktet myndighetene og fortalt at de hadde barn med influensalignende symptomer etter et besøk i Mexico.

WHO: - En internasjonal utfordring
Verdens helseorganisasjon (WHO) gikk lørdag ut med en kunngjøring om at utbruddet av svineinfluensa i Mexico og USA er en internasjonal utfordring. De oppfordrer alle land til å trappe opp overvåkingen for å fange opp uvanlige influensatilfeller.

Bekrefter svineinfluensa i Kansas
Myndighetene i staten Kansas bekreftet lørdag at de hadde påvist to tilfeller av svineinfluensa. Det skjedde bare minutter etter at helsemyndighetene i New York opplyste at de hadde åtte mulige tilfeller. Tilfellene i Kansas er de første tilfellene som er bekrefter utenfor California og Texas. Der var det lørdag fortsatt snakk om åtte tilfeller.

Mens Mexico har flere dødsfall i kjølvannet av det nye influensaviruset, er det ingen dødsfall knyttet til tilfellene som er påvist i USA. Der er det bare snakk om mildere symptomer, ifølge Reuters.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?