*Nettavisen* Nyheter.

Munkene kjemper for Shambo

Foto: Scanpix

Etter å ha tapt ankesaken skulle den hellige oksen hentes med makt, men munkene sto i veien.

26.07.07 15:47

I forrige uke trodde hindutempelet Skanda Vale i Wales at den hellige oksen Shambo skulle slippe å bli slaktet, selv om den var diagnostisert med tuberkulose. En domstol avgjorde nemlig at oksen skulle få leve, fordi å slakte den ville være et alvorlig overgrep mot hinduenes trosfrihet.

Etter en helomvending i en ankedomstol mandag denne uka, ser det ut som om Shambo nå er inne i sin siste time. Ifølge BBC skulle oksen hentes av veterinærmyndighetene torsdag klokka 09.00 norsk tid for å føres til slaktebenken.

Krevde ransakingsordre
Klokka 11.08 norsk tid ble webkameraet Moo Tube stengt. Likevel ga ikke munkene opp kampen, og stoppet veterinæren i døra med krav om en ransakingsordre for å slippe inn i fjøset. Veterinæren måtte dermed dra sammen med to politioffiserer for å hente papirene, før de skal tilbake til tempelet for å forsøke å hente Shambo nok en gang.

Tempelet advarer på sidene sine om at myndighetene skulle komme torsdag morgen, og har varslet fredelig motstand mot hentingen av oksen, som bor i isolasjon i et eget fjøs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Skjending
- De må fysisk skjende tempelet for å få tatt ham. Han er låst fast, og vi vil utføre bønneritualer foran ham. Dersom walisiske myndigheter vil ta ham ut herfra, må de forstyrre tilbedelsen, sier bror Michael, en av hindumunkene i tempelet, til BBC.

Flere av Shambos støttespillere har reist til tempelet for å be foran oksen. En underskriftskampanje på internett har skaffet 20000 underskrifter, og saken har fått stor oppmerksomhet i blant annet indiske medier, som følger utviklingen løpende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.