RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Mus fikk hærsjef til å gå av

Sist oppdatert:
Det hvite hus rystes av en sykehusskandale.

USAs forsvarsminister Robert Gates har gitt hærsjef Francis Harvey sparken i et forsøk på å demme opp for en skandale rundt behandlingen av syke og sårede veteraner.

Selvforsvar
Soldater såret i Afghanistan og Irak får behandling ved Walter Reed Army Medical Center i Washington. Nå viser det seg at sykehuset har store problemer, og Gates skylder på dårlig ledelse.

- Jeg er skuffet over visse personer i hæren som ikke har sett alvoret i situasjonen når det gjelder det polikliniske tilbudet ved Walter Reed, sier Gates.

- Noen har vært for opptatt av å forsvare seg istedenfor å fokusere på problemene og årsakene bak, sier Gates.

Gates sier Harvey selv gikk av, mens høyerestående tjenestemenn sier det var etter et krav fra Gates, melder Reuters.

Erklæringen kom samme dag som president George W. Bush har beordret en omfattende granskning av alle sykehus som behandler veteraner.

Fra granater til mus
Skandalen var et faktum da avisa Washington Post publiserte en artikkel om soldater til behandling i forfalne bygninger fulle av mus, mugg og kakkerlakker.

Historien ble ekstra pinlig fordi president Bush og andre høyerestående militære tjenestemenn har vært på gjentatte sykebesøk på Walter Reed for å vise sin omsorg for de som har kjempet i krigen.

- Vi har sviktet soldatene. Jeg er sjefen for hæren. Hva mer kan jeg si? Uttalte Harvey i et intervju med Washington Post.

Harvey blir midlertidig erstattet av generalløyntnant og sjefskirurg, Kevin Kiley.

Over 10.000 av de soldatene som har deltatt i Irak-krigen og over 600 av de i Afghanistan har blitt så hardt såret at de ikke har kunnet gjenoppta sine plikter etter 72 timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere