RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musharraf advarer USA

Sist oppdatert:
President Pervez Musharraf advarer USA mot å angripe militante islamister i Pakistan.

Den pakistanske presidenten Pervez Musharraf har gjort det klart for sine allierte at en offensiv mot militante islamister langs den afghanske og pakistanske grensen vil bli oppfattet som en invasjon, skriver den pakistanske avisen The News.

Musharraf fortalte til journalister denne uken at han vil motstå ethvert forsøk fra koalisjonen til å jakte på militante opprørere i de Pakistan-kontrollerte områdene.

Kritiserte Hillary
Presidenten gikk også ut og kritiserte Hillary Clintons forslag om å utplassere amerikanske sikkerhetsgrupper i Pakistan som skulle sørge for at landets atomvåpen ikke havner i de gale hendene. Musharraf mener dette bryter med landets suverenitet.

Bakgrunnen for Musharrafs utsagn er at USA vurderte tidligere denne uken å trappe opp CIAs aktivitet i Pakistan. Den amerikanske administrasjonen ønsker nemlig å gi etterretningstjenesten CIA et større spillerom til å utføre hemmelige oppdrag i Pakistan. Hensikten er å slå ned på al-Qaida-medlemmer.

I tillegg opplyste Musharraf at han vil trekke seg som president dersom den neste regjeringen krever hans avgang. Det pakistanske valget skulle etter planen bli avholdt i begynnelsen av januar, men ble utsatt til 18. februar på grunn av drapet på tidligere statsminister Benazir Bhutto.

Politisk krise
Pakistan ble kastet ut i en politisk krise etter at Bhutto ble drept i et selvmordsangrep i Rawalpindi i romjulen, og landet har blitt rammet av en rekke selvmordsangrep de siste månedene hvor flere hundre mennesker har blitt drept.

Fredag ble 23 mennesker drept i et selvmordsangrep som var rettet mot politiet i Lahore.

Les også: 23 drept i selvmordsangrep

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere