RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musharraf dropper krigsfly

Sist oppdatert:
President Pervez Musharraf i Pakistan legger innkjøp av nye kampfly på is og sier pengene trengs til gjenreisingen etter jordskjelvet.

Pakistansk president, general Pervez Musharraf, har ifølge AP utsatt et større innkjøp av amerikanske kampfly. Under et besøk i de jordskjelvrammede områdene sa han at pengene først og fremst trengs til gjenreisingsarbeidet.

Musharraf er blitt kritisert for at han ikke vil kutte i landets store militærbudsjett for å møte behovene etter katastrofen. Fredag ba han verdenssamfunnet om økonomisk støtte og sammenlignet med den internasjonale hjelpeinnsatsen etter tsunamien i Sørøst-Asia og orkanen Katrina.

Fredag varslet meteorologene i Pakistan snø i den jordskjelvrammede regionen de neste dagene. Det er ventet snø i landsbyer over 1.524 meter over havet. Her er mange uten husly etter jordskjelvet.

Flere tusen mennesker har allerede trukket ned i lavereliggende strøk og til større byer som Balakot for å unngå den varslede snøen og kulden.

Jordskjelvet, som målte 7,5 på Richters skala, etterlot mer enn tre millioner mennesker hjemløse, noe som er en stor bekymring for landets myndigheter nå når vinteren nærmere seg. Ifølge FN mangler hundretusener fortsatt husly, melder AP.

Det er anslått at rednings- og gjenreisingen vil koste mellom fem og ti milliarder dollar, et stort løft for en nasjon som ellers sliter med å dekke innbyggernes behov for utdanning og helsestell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere