Gå til sidens hovedinnhold

Musikkverden i sorg etter Aviciis død: Kygo hyller svensken

Musikkverden er i dyp sorg etter at svensken Tim Bergling, bedre kjent som Avicii døde fredag.

Kyrre Gørvell-Dahll, som er bedre kjent som Kygo, viser sin sorg etter at han fikk høre nyheten om den svenske artisten Aviciis død.

- Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, kjent under navnet Avicii, er død. Han befant seg i byen Muscat, i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skrev Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist fredag kveld. Etter den forferdelige nyheten har musikkverden gått ut på sosiale medier i sorg.

Les om saken her: Den svenske artisten Avicii er død

- Jeg kan ikke tro det er sant... Min største inspirasjon og grunnen til at jeg begynte med elektronikkmusikk. Takk for all gleden du har brakt til verden med musikken din. RIP Avicii.

Det er ikke bare Kygo som har uttrykt sin sorg over DJ'ens død.

Madonna brukte også kort tid før hun la ut et bilde av henne og Bergling sammen. De to har samarbeidet flere ganger, blant annet med Madonnas studioalbum «Rebel Heart» og låta «Wash All Over Me» i 2015.

- Så ille...... Så tragisk. Farvel kjære søte Tim. Borte for tidlig, skrev Madonna på Instagram.

- Fryktelig nyheter om Avicii, en vakker og lidenskapelig sjel, som var ekstremt talentfull med så mye igjen å gjøre. Varme tanker sendes til familien. Gud velsigne deg Tim, skrev Calvin Harris fra sin Twitterprofil.

Den norske artisten Ina Wroldsen har sunget på en av singlene til Avicii og viser sin sorg gjennom Twitter.

- Avicii. Det var alt for tidlig. Se veldig trist.

Rita Ora har også samarbeidet med Avicii ved flere anledninger og forteller hvor mye svensken betydde for henne.

- Jeg har ikke ord. Jeg husker hvor utrolig det var å lage «Lonely Together» og det føles som vi sist pratet sammen i går. Kondolanser sendes til Aviciis familie, venner og all fansen som støtten han. Må han hvile i fred. Borte alt for tidlig. Jeg er knust. I hjertesorg.

- Noe helt forferdelig har hendt. Vi har mistet en venn med en helt fantastisk hjerte og verden har mistet en utrolig talentfull musiker. Takk for alle dine vakre melodier, tiden vi tilbragte sammen i studio, mens vi spilte sammen som DJ'er.

Det skrev DJ'en David Guetta på Twitter fredag kveld. De to samarbeidet tett flere ganger og var gode venner.

- Kan ikke beskrive hvor trist jeg føler meg nå. Takk for at du har inspirert meg og mange millioner andre. RIP Avicii, skrev Martin Garrix om sin svenske venns bortgang.

Kommentarer til denne saken