Muslimer godtar dansk beklagelse

Den muslimske gruppen som sto i spissen for kritikken av Danmark, godtar beklagelsen.

31.01.06 17:01

Den danske avisen Jyllands-Posten har lagt ut en artikkel øverst på sine nettsider hvor de presiserer at tegningene av Muhammed ikke var ment å støte noen.

Beklaget
«De 12 tegninger var efter vores opfattelse sobre og var ikke tænkt som krænkende. De var ikke i strid med dansk lovgivning, men har uafviseligt krænket mange muslimer, hvilket vi skal undskylde», heter det i teksten, som er presentert både på dansk, engelsk og arabisk.

Denne uken fastslo Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen at regjeringen ikke kan beklage på vegne av avisen, men understrekte at han personlig aldri ville ha tegnet Muhammed, Jesus eller noen annen religiøs karakter på en måte som kan støte folk.

Den danske ydmykheten blir tatt godt i mot.

- Vi vil klart og tydelig takke statsministeren og Jyllands-Posten for hva de har gjort, sa Kasem Ahmad, som er talsmann for Danmarks islamske tro-samfunn, i et radiointervju tirsdag.

Vil ha dialog
På en pressekonferanse senere på dagen sa den danske statsministeren at han er svært glad for å høre at beklagelsen har blitt positivt mottatt.

Han vil nå legge saken dø.

- Jeg ber nå alle partier om å unngå å komme med uttalelser som vil skape ytterligere spenning mellom Danmark og andre land. Vi må gjøre vårt beste for å gå få igjen dialogen og bygge videre på vennskapet som alltid har karakterisert forholdet mellom Danmark og den muslimske verden, sa Rasmussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.