*Nettavisen* Nyheter.

Muslimer kan stoppe Playboy

Foto: scanpix/REUTERS/Beawiharta

En heller tam Playboy-utgivelse i Indonesia har skapt så sterke reaksjoner at konsernet vurderer å droppe landet.

21.04.06 11:23

7. april så det første indonesiske Playboy dagens lys. Sammenlignet med sin amerikanske storebror, var det en heller tam og tekkelig affære med mye mer tildekkede modeller enn hva man normalt ser i bladet.

Likevel er det ikoniserte bildet av Playboy, som symbolet på vestlig løssluppenhet og liberale holdninger til sex, så sterkt at det førte tilvoldsomme demonstrasjoner mot huset der Playboy holder kontor. Dermed ble produksjonen stengt på ubestemt tid

- Playboy gjør dette av sikkerhetsmessige hensyn til de ansatte, sa Playboys talsmann til Reuters. De har ennå ikke avgjort om det kommer til å bli utgitt flere utgaver av bladet i landet, og opplyser at de vurderer å stoppe produksjonen for godt.

Politiet har uansett bedt dem vente til de er ferdig med etterforskningen.

Tilbys som samleobjekt

I mellomtiden tilbyr en selger en kopi av den første indonesiske Playboy-utgaven på e-Bay.

- Siden mange av utgavene er blitt brent i demonstrasjoner, kommer denne kopien til å bli et samleobjekt, skriver denne.

Men ingen har ennå lagt inn bud.

Tar avstand fra Vesten

Det bor 220 millioner mennesker i Indonesia, hvorav 85 prosent av dem er muslimer. De fleste er moderate, men det er en økende minoritet med en mer militant holdning. Sogar ledere av mer liberale muslimske grupper har den siste tiden inntatt en mye tøffere holdning overfor sosiale holdninger som er vanlige i Vesten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.