RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimske ledere maner til kamp mot terror

(Reuters/Scanpix)
Muslimske ledere i Storbritannia oppfordrer hver eneste imam i landet til å hjelpe politiet i kampen mot terrorisme.

Oppfordringen kommer etter at åtte menn, trolig muslimer, ble arrestert av britisk politi tirsdag. Politiet har mistanke om at de planla terrorhandlinger.

- Det muslimske rådet har sendt brev til alle imamer (bønneledere) i landet, det vil si til over 1.000 moskeer. Vi minner dem om at vi står foran en felles fare, sier talsmann for Det muslimske rådet i Storbritannia, Inayat Bunglawala.

- Vi oppfordrer imamene om å be alle muslimer være aktpågivende og gi den informasjonen de måtte ha om forseelser eller mulig kriminell aktivitet videre til politiet, legger han til.

Storbritannia, USAs nærmeste allierte i "krigen mot terror" og i krigen i Irak, har lenge fryktet at de er mål for islamske terrorister.

Uunngåelig
Londons politisjef har åpent sagt at han tror at et angrep er uunngåelig.

Bunglawala understreker at muslimske ledere frykter at den to millioner store muslimske befolkningen i landet vil bli utsatt for forfølgelse eller trakassering etter et eventuelt islamsk terrorangrep på britisk jord.

- Det muslimske samfunn frykter at dersom det begås en grusomhet her vil det føre til at den ekstreme høyresiden får en unnskyldning til å angripe muslimer, sier Bunglawala.

- Vi vet også at terroristene ikke skiller mellom muslimer og ikke-muslimer. Halvparten av Storbritannias to millioner muslimer bor i London, understreker han.

Raid
Åtte terrormistenkte personer ble arrestert i en rekke raid i London og Sørøst-England tirsdag. Aksjonen skal ha vært den største antiterroroperasjonen i landet på flere år.

Alle de arresterte er britiske borgere og er mellom 17 og 32 år. Ifølge en politikilde er alle er muslimer av pakistansk opprinnelse.

Mer enn et halvt tonn ammoniumnitrat, kunstgjødsel, som kan brukes i produksjonen av eksplosiver, ble funnet i Vest-London.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere