RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimske lærere nektes hodeplagg

Foto: Eric Feferberg (AFP Photo)
Den tyske delstaten Baden-Württemberg har lagt ned forbud mot at muslimske lærere får bære hodeplagg på skolen.

Delstatsforsamlingen, der kristeligdemokrater og fridemokrater har flertall, stemte nesten enstemmig for forbudet torsdag. Baden-Württemberg ble dermed den første tyske delstaten til å innføre et slikt forbud.

Delstatens kulturminister, Annette Schavan, sa at muslimske hodeplagg kan tolkes som en støtte til islamistiske politiske ideer, og at de derfor ikke har noen plass i klasserommene.

Tysklands forfatningsdomstol bestemte i september at Baden-Württemberg ikke hadde adgang til å nekte læreren Fereshta Ludin å bruke hodeplagg på skolen.

Men domstolen åpnet for at delstatene kunne vedta lover som forbyr religiøse klesplagg dersom de anses å kunne påvirke skolebarna.

Siden det er det satt fram forslag om forbud mot hodeplagg i seks av Tysklands 16 delstater, blant annet i Berlin der det foreslås at alle religiøse symboler, inkludert jødiske kalotter, kristne kors og muslimske hodeplagg, skal være forbudt, ikke bare for lærere, men også for politifolk og dommere.

I Frankrike har det de siste månedene vært en omfattende debatt i forbindelse med at parlamentet bestemte at muslimske skolejenter ikke skal få bruke sine tradisjonelle hodeplagg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere