RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MyDoom trolig fra Russland

Sist oppdatert:
E-postviruset MyDoom som de siste dagene trolig har infisert 600.000 datamaskiner, kommer høyst sannsynlig fra Russland.

- Vi har spesielle programmer som gransker internettrafikken over hele verden og som har vist at de første smittede e-postmeldingene kom fra en russisk server, sier Denis Zinkin, talsmann for sikkerhetsfirmaet Kasperskij i Moskva.

Han la til at de russiske meldingene kan ha vært et forsøk på å lede e-detektivene på feil spor.

- Programmererne kan ha registrert en e-postadresse i Russland og sendt de skadelige programmene via den, sier Zinkin fredag kveld, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Halv million dollar i belønning
Microsoft og SCO har sammen utlovet en belønning på en halv million dollar for informasjon som leder til at MyDooms opphavsmenn kan pågripes og stilles for retten.

- Viruset er en kriminell handling. Motivet er å ødelegge store dataservere, men også å forhindre dem i å koble seg opp til antivirus-sider og andre sider som kan hjelpe dem, sier Brad Smith fra Microsoft.

- Godt planlagt
Ifølge Aleksander Gostijev ved Kasperskij har MyDoom-ormen vært «veldig godt planlagt og forberedt, trolig gjennom flere måneder. Minst 1000 datamaskiner var forhånds-smittet.»

Ifølge Denis Zinkin stammer viruset med 80 prosent sikkerhet fra Russland.

MyDoom-viruset ble oppdaget mandag og vil trolig herje verdens datanettverk frem til 12. februar. Filene med virus har ulike navn i emnefeltet, som ’Mail Transaction Failed', 'test' og 'error'.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere