RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Myndighetene løy om Madrid-terror

Sist oppdatert:
Spanias tidligere regjering feilinformerte med vilje om terroraksjonen mot flere tog i Madrid i fjor, for å vinne valget tre dager senere.

Opplysningene om tidligere statsminister José Maria Aznar og hans konservative regjering kommer frem i en kommisjonsrapport som ble lagt frem torsdag, melder NRK.

Alle partier i det spanske parlamentet, bortsett fra det konservative folkepartiet, støtter rapporten.

- Selv om Aznars regjering hadde tilgang til lydbåndopptak der en islamistisk gruppe sier de står bak terrorangrepet, insisterte den daværende regjeringen på at det var den baskiske separatistorganisasjonen ETA som var skyldig, heter det i rapporten. Videre stadfester rapporten at dette var en bevisst strategi for å påvirke opinionen før det forestående valget.

Aznar som tapte valget, sa under en høring i fjor at han fortsatt trodde ETA var involvert i terroraksjonen. Granskningskommisjonens har imidlertid ikke funnet noen beviser for at ETA deltok i bombeangrepene.

I alt 191 personer ble drept i terrorbombene mot togene i Madrid 11. mars i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere