RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mystisk flyforsvinning forbløffer

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
102 personer forsvant sporløst.

Luftfartsmyndighetene i Indonesia har ingen forklaring på hvor det ble av flyet som første nyttårsdag forsvant med 102 passasjerer.

Adam Air Flight KI-574 lettet første nyttårsdag med til sammen 102 passasjerer og mannskap ombord. Det skulle en kort tur mellom to øyer da piloten meldte om sterk vind. Så forsvant flyet fra radaren, melder AP.

Tusenvis av soldater har trålet jungelterrenget i området, skvadroner av fly har tatt til lufta, og skip har gjennomsøkt havet siden mandag på jakt etter flyet. Området de gjennomsøker er omtrent på størrelse med Irland, men så langt har de ikke funnet et spor etter det forsvunne flyet av typen Boeing 737.

- Katastrofalt
- Uansett hva som skjedde med flyet var det antakelig raskt og katastrofalt, sier Patrick Smith, en amerikansk pilot og flyekspert til AP.

Han peker på muligheten for en massiv strukturfeil eller en eksplosjon ombord.

Ikke nødsignal
Han sier at det kan finnes en naturlig forklaring på at ikke flyet sendte ut nødsignal.

- Ved en del ulykkestilfeller blir det ikke sendt ut nødsignal, rett og slett fordi mannskapet er for travelt med å håndtere situasjonen, snarere enn å ringe rundt etter hjelp, sier Smith.

Flyet forlot den indonesiske hovedøya Java mandag på vei mot Manado på øya Sulawesi, og mistet kontakt med myndighetene halveis i den to timer lange flygningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere