RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mystisk krokodille forvirrer Kreta-politiet

KROKODILLEMYSTERIUM: Hvordan har de havnet på ferieøya?
KROKODILLEMYSTERIUM: Hvordan har de havnet på ferieøya? Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Sist oppdatert:
Gresk politi forstår ikke hvordan en to meter lang krokodille havnet på Kreta. Nå går det rykter om at enda en krokodille er observert i vannreservoaret.

Krokodillen i vannreservoaret sør for byen Rethymnon på nordkysten av Kreta ble oppdaget av en gruppe lokale brannfolk som patruljerte området torsdag denne uka.

– Det er klart at krokodiller ikke lever naturlig her, så eieren ønsket sannsynligvis å bli kvitt den, opplyser en lokal politibetjent til nyhetsbyrået AFP søndag.

To reptileksperter fra det naturhistoriske museet i Heraklion skal komme til Rethymnon mandag for å hjelpe til med å fange dyret. Politiet planla søndag også å inngjerde Potami-reservoaret i Amari for å beskytte dem som bor i nærheten, opplyser AFPs kilde.

Ifølge det lokale politiet er det ingenting som tyder på at udyret har forårsaket panikk i ferieparadiset. Det til tross for at myndighetene er bekymret for rykter om at ytterligere en krokodille har slått seg ned i vannreservoaret, ifølge det greske nyhetsbyrået Ana.

Krokodillen på Kreta er ikke den første i sitt slag som dukker opp uventet i Europa. I 2001 ble brannmannskaper i Østerrike tilkalt for å redde en søramerikansk krokodille fra elva Donau. Denne innvandreren ble siden omplassert til dyrehagen i Wien. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere