Gå til sidens hovedinnhold

Mystisk Trump-tweet diskuteres på nettet

Har Donald Trump avslørt sine planer for USAs fremtid?

«Gratulerer med dagen, Melania!» skrev USAs president, Donald Trump, til sin kone på Twitter på onsdag, da landets førstedame fylte 47 år.

En nokså ordinær bursdagshilsen, med andre ord, som man skulle tro druknet i andre og mer kontroversielle meldinger fra den frittalende presidenten som lørdag har sittet 100 dager som president i USA.

Les også: Trumps første 100 dager - dette har han gjort

Men den gang ei.

Trumps Twitter-melding blir nå diskutert omgående på Twitter, av folk som lurer på om det ligger et skjult budskap om Trumps egentlige planer for USAs fremtid i meldingen.

39 stjerner

Grunnen er en enkel, liten detalj i bursdagshilsenen til kona.

I Twitter-meldingen har nemlig Trump lagt ved USAs flagg. Men det er én ting som ikke stemmer: Flagget har kun 39 stjerner.

USAs offisielle flagg har som kjent 50 stjerner i det øverste, venstre hjørnet, én for hver delstat i det enorme landet. Det har det hatt siden 1960, da Hawaii ble inkludert som landets 50. stat.

Og mysteriet rundt Trumps egen versjon av flagget blir ikke mindre merkelig etter hvert som flere detaljer kommer frem.

Man skulle kanskje tro at dette var en tilfeldig feil fra PR-avdelingen i Det hvite hus, men fredag 21. april postet Trump en video på Twitter der han hyllet hjemkomsten til Aya Hijazi, den amerikanske statsborgeren som er sluppet fri etter å ha sittet fengslet i Egypt.

Flagget har aldri eksistert

Og i klippet i slutten av videoen, brukes det samme flagget som i meldingen til Melania, med 39 stjerner.

Fortsatt en tilfeldighet? Muligens.

Men mysteriet blir ikke mindre av at USA aldri har hatt noe offisielt flagg med 39 stjerner. Flagget fra 1877 hadde nemlig 38 stjerner, og ble brukt i 13 år før det ble oppdatert - med fem nye stjerner som representerte de fem nylig tilsluttede delstatene.

Den eneste gangen USA hadde 39 delstater var i noen minutter den 2. november 1889, da North Dakota sluttet seg til landet. Samme dag ble South Dakota den 40. delstaten i USA.

- Presidentens favoritter

Dermed går spekulasjonene på Twitter om hva som er hensikten bak Donald Trumps «eget» flagg. Enkelte mener at det indikerer hva som er det politiske målet bak Trumps «Make America Great Again»-slagord.

Andre mener at dette indikerer hvilke delstater USAs president foretrekker:

Mens noen igjen mener sannheten er enklere enn som så:

Hva mener du om Trumps jobb så langt?

Les også

Donald Trump utfordrer norsk skattepolitikk

Kommentarer til denne saken