RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat.

Nå anmelder Siv Krekar

Sist oppdatert:
Nå er hun lei!

Fredag ettermiddag leverte Frp-leder Siv Jensen personlig en anmeldelse av Mulla Krekar til politiet.

Les hele anmeldelsen her

- Gjør noe!
- Jeg anmelder Mulla Krekar. Kanskje dette får regjeringen og politiet til å foreta seg noe overfor denne mannen, sier Jensen.

Hun er i harnisk:

- Det er rett og slett hårreisende at han får lov til å sitte som en fri mann og fremsette trusler og oppfordre til drap og selvmordsbombing.

Hun mener både justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg må på banen:

- Frp har gang på gang foreslått at han bør settes i forvaring, men så langt har det vært komplett handlingslammelse fra Stoltenberg og Storberget, sier Jensen.

Gunnar Stavrum: Spar oss for Krekar

«Min død...»
Torsdag sjokkerte Mulla Krekar med ytringer som:

«Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne».

- Jeg anser dette å være en grov trussel da det trues med at drap kan bli begått dersom Krekar blir sendt ut av Norge. Trusselen fremstår konkret og målrettet. Utsagnet angir uansett at en eller flere alvorlige straffbare handlinger vil bli begått mot den eller de politikere som blir ansvarlig for en eventuell utsendelse av Krekar, skriver Jensen i anmeldelsen.

- Må etterforskes
Nå ber hun om at saken blir etterforsket og påtalt:

- Trusselen fremsatt i går er egnet til å skape alvorlig frykt hos politikere som har til hensikt forsvare lovmessige vedtak fattet av norske domstoler. Henvisningen til to kjente terrorgrupper og til «det norske samfunn» tilsier også at truslene kan skape alvorlig frykt hos øvrige deler av befolkningen.

PST:- Vurderer uttalelsene
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) jobber også med saken på vei inn mot helgen:

- Uttalelsene til Krekar blir fortløpende vurdert, og parallelt blir det vurdert hvilke tiltak som eventuelt skal settes inn, sier informasjonsrådgiver Siv Alfén i PST til Nettavisen.

- Når kan vi vente oss at det blir klart om Krekar for eksempel blir pågrepet?

- Det er for tidlig å si noe om, sier Alfén.

Jens vil ikke si noe
Nettavisen har vært i kontakt med Statsministerens kontor (SMK), men blir sendt videre:

- Denne saken er det Justisdepartementet som skal svare for, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide hos SMK til Nettavisen.

Statssekretær Pål K. Lønseth i Justisdepartementet sier at de ønsker Krekar returnert til Irak.

- Kan ikke true seg til å bli
- Det står ved lag. Krekar kan ikke true seg til å bli i Norge, men vi kan ikke sende ham til Irak, så lenge myndighetene der sier at de vil henrette ham, sier Lønseth til Nettavisen.

Her er Norges linje klinkende klar:

- Vi er i mot dødsstraff, også mot dem som fremsetter uhyrlige politiske standpunkter. Men vi jobber kontinuerlig med å få til et forpliktende tilsagn fra Irak om at Krekar ikke skal bøte med livet, sier Lønseth.

- Latterlig av Siv
Han reagerer på Siv Jensens utspill:

- Det er latterlig av henne å påstå at vi har instruert politiet til ikke å gjøre noe. Det er feil! Det er også uriktig av henne å si at vi er «handlingslammet» fordi vi ikke kan styre den politiske utviklingen i Irak, sier han.

- Det vet hun godt, det har vi fortalt henne mange ganger, legger Lønseth til.

- Tre fiender
Mulla Krekar holdt i all stillhet en pressekonferanse i det internasjonale pressesenteret torsdag, mens norske journalister måtte sitte på gangen.

Og Krekar hadde ingen problemer med å oppgi grunnen:

- Jeg har tre fiender: Høyresiden hos de norske styresmaktene, norsk etterretning og norsk media, sa Krekar under pressekonferansen, ifølge Views and News from Norway.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere