RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det torden

Sist oppdatert:
Etter en svært varm helg varsler meteorologene at regn og torden vil overta på Østlandet og Sørlandet mandag ettermiddag. Sjekk væ ret her.

Det har hittil vært en svært varm august. Men nå flytter høytrykket seg gradvis østover mot Sverige, og fra mandag ettermiddag blir det dårligere vær.

– Været endrer seg fort. Etter en svært bra helg ligger det nå et skysystem over Sør-Norge som vil slå inn i løpet av mandag ettermiddag. Det vil komme en kald front med regn og tordenbyger. Faren for torden er størst på Sørlandet og på Østlandet. Fordi det er så varmt, er vi rimelig sikre på at det smeller, sier meterolog i Storm, Martin Grønnevet, til TV 2 Nettavisen.

Det ventes regn, torden og kaldere temperaturer på Sørlandet og Østlandet tirsdag formiddag, men noe lettere utover dagen.

– Utover uka vil det blir skiftende vær på Sørlandet og Østlandet, med uttrykk for regn. Tendensen er at høytrykket gradvis svekkes, og det vil dermed komme perioder med kjøligere vær, sier Grønnevet.

Regnfull morgendag

Mandag er det regn i Nordland, men perioder med sol i Troms og Finnmark.

– I morgen blir det omvendt. Det blir bedre vær i Nordland, men regnvær i Troms og Finnmark. Temperaturene i nord vil synke fra 15 til 12 grader i løpet av det neste døgnet, sier Grønnevet.

Det regner også på Vestlandet og i midt-Norge på mandag.

– Det vil fortsette å regne på Vestlandet og i Trøndelag, Møre og Romsdal mandag ettermiddag, men i morgen ventes det skiftende skydekke, og perioder med sol nord for Bergen, opplyser Grønnevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere