*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir hun ambassadør i London

DIPLOMAT-PAR: Mona Juul ble for alvor kjent da hun og ektemannen Terje Rød-Larsen spilte en sentral rolle i de hemmelige forhandlingene som førte fram til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993. Foto: Michael Beck (NTB scanpix)

Ble for alvor kjent i forbindelse med Oslo-avtalen mellom Israel og PLO.

Oslo (NTB): Politiker og diplomat Mona Juul ble i statsråd fredag utnevnt til Norges ambassadør til Storbritannia.

Det er Utenriksdepartementet, der Juul i dag er ekspedisjonssjef, som avgjør når Juul sendes til St. James' hoff – som er den offisielle betegnelsen på det britiske hoffet, dit utenlandske diplomater akkrediteres.

54-åringen fra Sparbu i Nord-Trøndelag ble for alvor kjent da hun og ektemannen Terje Rød-Larsen spilte en sentral rolle i de hemmelige forhandlingene som førte fram til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993. Juul var en del av teamet som opptrådte som tilretteleggere og meklere i tilnærmingen mellom den palestinske frigjøringsorganisasjonen og den israelske regjeringen.

En av anerkjennelsene ekteparet Juul og Rød-Larsen fikk for sin innsats, var at de ble kåret til Årets Peer Gynt året etter at avtalen ble undertegnet.

Juul var statssekretær i Utenriksdepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering, og hun har vært ambassadør til Israel samt stedfortredende FN-ambassadør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.