RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir hun ambassadør i London

DIPLOMAT-PAR: Mona Juul ble for alvor kjent da hun og ektemannen Terje Rød-Larsen spilte en sentral rolle i de hemmelige forhandlingene som førte fram til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993.
DIPLOMAT-PAR: Mona Juul ble for alvor kjent da hun og ektemannen Terje Rød-Larsen spilte en sentral rolle i de hemmelige forhandlingene som førte fram til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993. Foto: Michael Beck (NTB scanpix)
Ble for alvor kjent i forbindelse med Oslo-avtalen mellom Israel og PLO.

Oslo (NTB): Politiker og diplomat Mona Juul ble i statsråd fredag utnevnt til Norges ambassadør til Storbritannia.

Det er Utenriksdepartementet, der Juul i dag er ekspedisjonssjef, som avgjør når Juul sendes til St. James' hoff – som er den offisielle betegnelsen på det britiske hoffet, dit utenlandske diplomater akkrediteres.

54-åringen fra Sparbu i Nord-Trøndelag ble for alvor kjent da hun og ektemannen Terje Rød-Larsen spilte en sentral rolle i de hemmelige forhandlingene som førte fram til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993. Juul var en del av teamet som opptrådte som tilretteleggere og meklere i tilnærmingen mellom den palestinske frigjøringsorganisasjonen og den israelske regjeringen.

En av anerkjennelsene ekteparet Juul og Rød-Larsen fikk for sin innsats, var at de ble kåret til Årets Peer Gynt året etter at avtalen ble undertegnet.

Juul var statssekretær i Utenriksdepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering, og hun har vært ambassadør til Israel samt stedfortredende FN-ambassadør. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere