RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det bare tre kandidater igjen hos Demokratene

TO AV FEM ER UTE: Jim Webb (til venstre) og Lincoln Chafee (til høyre) har trukket seg i løpet av de ni dagene som har gått siden denne debattsendingen til CNN.
TO AV FEM ER UTE: Jim Webb (til venstre) og Lincoln Chafee (til høyre) har trukket seg i løpet av de ni dagene som har gått siden denne debattsendingen til CNN. Foto: Joe Raedle (Afp / NTB scanpix)
En drøy uke etter katastrofe-debatten, er det over for Lincoln Chafee.

NEW YORK (Nettavisen): Den første valgdebatten i det Demokratiske partiet sørget først og fremst for oppmerksomhet til Hillary Clinton og Bernie Sanders, partiets to ledende presidentkandidater.

Det førte imidlertid også til at Lincoln Chafee omsider fikk litt spalteplass.

Den spalteplassen kunne han nok likevel klart seg bedre uten. Chafee ble omtalt fordi han «avga et av de verste svarene noensinne i en amerikansk valgdebatt».

Chafee ble kledd naken av CNNs debattleder Anderson Cooper, som avslørte at Chafee ikke ante hva han stemte på under en votering på Glass-Steagall-loven i 1999.

Fredag offentliggjorde Lincoln Chafee at han trekker sitt kandidatur fra presidentnominasjonen hos Demokratene.

Chafee benyttet anledningen til å oppfordre politikerne til å «avslutte den endeløse krigingen og begynne en ny epoke for USA og menneskeheten».

- Ønsker vi å bli husket som dem som bomber bryllup og sykehus, eller ønsker vi å bli husket som fredsskapere, som pionerer for en mer harmonisk verden, sa Chafee, ifølge Washington Post.

Beslutningen betyr at det bare er tre reelle kandidater igjen hos Demokratene: Hillary Clinton, Bernie Sanders og Martin O'Malley. Visepresident Joe Biden bestemte seg tidligere denne uka for ikke å stille.

I en meningsmåling fra Quinnipiac blant demokrater i Iowa, hvor det første delvalget holdes, oppnår Hillary Clinton 51 prosents støtte, mens Bernie Sanders får 40 prosent og Martin O'Malley 4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere