RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du dykke med krokodiller

Sist oppdatert:
Uten buret ville du aldri ha hatt en sjanse mot disse saltvannskrokodillene.

En fornøyelsespark i Australia har fått en ny attraksjon hvor de tilbyr besøkende å dykke med de beryktede saltvannskrokodillene.

Det eneste som skiller de besøkende fra den livsfarlige krokodillen, er et fire centimeter tykt gjennomsiktig bur laget av akryl.

Attraksjonen ved Crocosaurus Cove i Darwin har blitt en suksess hos adrenalinjunkier som ønsker å oppleve noe uten om det vanlige.

15 minutter i vannet
Buret er tre meter høyt og blir senket ned i vannet hvor de besøkende tilbringer 15 minutter sammen med de enorme saltvannskrokodillene.

- Jeg har dykket med haier, store rokker og murene, men har aldri vært så nærme. Det er berusende å ha en krokodille på denne størrelsen på så nært hold, sier Mark Clayton til Daily Mail.

Saltvannskrokodillene er den største krokodillearten og kan bli hele syv meter lang og veie ett tonn.

Parken huser blant annet kjendiskrokodillen Burt, som hadde en sentral rolle i 1980-tallsfilmen Crocodile Dundee.

Aggressive mot mennesker
Saltvannskrokodillen i Australia er kjent for å være aggressive mot mennesker og tar i gjennomsnitt to menneskeliv i året. Men myndighetene er svært påpasselig med å sette om skilt med advarsler i de krokodilleinfiserte områdene.

Forrige måned ble det funnet menneskelevninger i en krokodille i delstaten Queensland. Myndighetene tror levningene tilhører den savnede briten Arthur Booker, som ble sist sett i et av de krokodilleinfiserte områdene i Australia.

1154

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere