*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du kjøpe det kjente spøkelseshuset

Foto: Richard Drew (Ap)

Eldstesønnen gikk amok og drepte seks familiemedlemmer. Nå selges Amityville-huset for 9,8 mill.

26.05.10 16:21

Skrekkhuset i Amityville i delstaten New York, som ble gjort kjent gjennom en rekke bøker og filmer, er trolig et av verdens mest kjente spøkelseshus.

Mandag denne uken ble huset som ligger i Ocean Avenue 112, lagt ut for salg for 1,5 millioner dollar, melder United Press International. Dette tilsvarer 9,8 millioner norske kroner i dagens kurs.

- Det er ett av de vakreste, restaurerte husene i nabolaget, sier boligmekler Laura Zambratto.

Drepte familien mens de sov
I 1974 ble det begått brutale drap i huset. Eldstesønnen Ronald DeFeo Jr. skjøt og drepte alle sine seks familiemedlemmer mens de lå og sov.

Huset var angivelig hjemsøkt av demoner da familien George and Kathleen Lutz bodde der i 28 dager noen måneder etter at drapene hadde funnet sted. Familien skal ha blitt drevet ut av onde ånder, ifølge legenden.

Bøker og filmer
Opplevelsene til familien Lutz inspirerte Jay Anson til å skrive boken «Amityville Horror: A True Story». Dette resulterte også med en Oscar-nominert film med samme navn. Det er også blitt gjort nyinnspillinger av filmen, deriblant i 2005 med Ryan Reynolds i hovedrollen.

Huset har hatt flere eiere siden hendelsen med familien Lutz, men ingen har sittet på huset særlig lenge.

Men de forrige eierne har sagt at de aldri opplevde noe skummelt eller overnaturlig da de bodde der. I tillegg er huset blitt restaurert. De skumle buede vinduene er byttet ut med nye firkantede, og den kjente adressen 112 Ocean Avenue er endret.

Familien Lutz har forklart at dører og skapdører ble åpnet og smelt ingen, slim rant ned fra stuetaket, og demoniske ansikter og svermer med insekter skal ha truet familien.

Lutz-familien fortalte om sine opplevelser til forfatteren Anson.

Fant på historien over noen flakser vin
Flere forskere har i ettertid etterprøvd påstandene til familien Lutz, og funnet flere hull i forklaringen deres. En forsker har blant annet funnet 100 faktafeil i historien som ikke samsvarer med virkeligheten.

Men familien Lutz har aldri endret forklaring, og tjente store penger på bokutgivelsen.

Derimot har advokaten til Ronald DeFeo Jr., eldstesønnen som drepte familien sin, innrømmet å ha fabrikkert skrekkhistorien sammen med Lutz-familien over noen flasker med vin.

- Huset ble aldri hjemsøkt. De horrible hendelsene som familien Lutz har fortalt om, som senere ble omgjort i bokform av Anson og andre forfattere, var rett og slett oppspinn, sier advokaten, skriver Live Science.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.