*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer fargebilder fra Mars

Foto: NASA (EPA)

Romsonden Spirit har begynt å sende de første fargebildene fra overflaten på Mars. Se bilder fra Mars-overflaten her.

05.01.04 21:24

Nasa har allerede fått de første fargebildene av Mars fra Spirit, som landet på den røde planeten i helgen. Fargebildene er ennå ikke offentliggjort, så inntil videre får vi nøye oss med svarthvitt. Se bildene øverst til høyre i artikkelen.

Den amerikanske ekspedisjonen til Mars har vært en suksess så langt. Like etter landing natt til søndag sendte sonden hjem lavoppløselige svart-hvitt bilder, og et døgn senere er altså fargebilder med høy oppløsning på vei.

TV 2 Nettavisen vil komme tilbake med fargebildene så snart de er offentliggjort. Disse skal være de beste som noensinne er tatt av Mars.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du det er liv på Mars?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Den 180 kilo tunge sonden landet mykt på store kollisjonsputer som foldet seg ut rett før den nådde overflaten i Gusev-krateret klokken 05.35 norsk tid. Etter en kritisk fase på seks minutter på vei ned gjennom Mars-atmosfæren, sendte sonden et radiosignal tilbake til jorda.

Om lag 20 minutter etter selve landingen ble denne radiokontakten fulgt av et nytt, sterkt og klart signal. Det innebar ifølge NASA-talsmenn at landingen var gått bra, og at "Spirit" fungerte som den skulle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nasa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.