*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer hevnen

Torsdag ettermiddag ble det meldt at israelske kjøretøy og helikoptre hadde gått inn i byen Jenin på Vestbredden og omringet hjemmet til en leder i «Islamsk hellig krig».

27.10.05 15:00

Den israelske hæren startet torsdag en storoffensiv mot terrororganisasjonen Islamsk hellig krig etter at et selvmordsangrep i Hadera tok livet av fem israelere onsdag.

Omkring 35 jeeper med støtte fra Apachehelikopter gikk inn i Jenin torsdag ettermiddag. Skudd ble hørt mens soldatene tok stilling rundt hjemmet til Abdel Khalim Izzadin, melder Associated Press.

Større offensiv
Israelske krigsfly bombet mål på Gazastripen torsdag, og statsminister Ariel Sharon har godkjent en større militær bakkeoffensiv på Vestbredden etter selvmordsangrepet, melder Reuters.

- Statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz bestemte i løpet av natten å sikte seg inn mot gruppa, sier talsmann for utenriksdepartementet Mark Regev, ifølge Associated Press.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er ingen tidsbegrensning på offensiven, som vil fortsette til gruppas infrastruktur er eliminert eller den palestinske selvstyremyndigheten begynner å aksjonere mot de militante gruppene, sa Regev.

20 år gammel bombemann
- Islamsk hellig krig har erklært krig mot alle israelske sivile, og selvsagt har vi 100 prosent rett til å gjennomføre nødvendige tiltak for å beskytte vår sivilbefolkning.

Islamsk hellig krig sier selvmordsangrepet var hevn for Israels drap på en av organisasjonens øverste ledere i en aksjon mandag, melder Reuters. Den 20 år gamle selvmordsbomberen kom fra en by nord på Vestbredden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.