RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå sliter Bush

Sist oppdatert:
George W. Bushs oppslutning i den amerikanske befolkningen er nå rekordlav. I en tale i natt forsikret han at irakerne snart skal få styre seg selv.

På en måling gjort for CBS News svarer kun 41 prosent av de spurte at de er fornøyd med jobben Bush gjør som president, mens 52 prosent svarer at de er misfornøyd.

For to uker siden var 44 prosent fornøyd med Bush, og for ett år siden var oppslutningen 66 prosent, melder NTB-AFP.

En måling gjort for ABC og Washington Post viser at 50 prosent av amerikanerne er misfornøyd med Bush, mens 47 prosent er fornøyd.

Også på en måling gjort for CNN og USA Today er det et knapt flertall som svarer at de er misfornøyd med Bush.

Målingene ble offentliggjort samme dag som Bush holder en TV-tale på Hærens krigsskole i Carlisle i delstaten Pennsylvania, for å overbevise velgerne om at regjeringen er på rett kurs i Irak.

Ifølge utdrag av talen som sendes i natt, sier Bush at han jobber med konkrete tiltak for å hjelpe irakerne til demokrati og frihet.

- Vi skal fortsette og vi skal slå denne fienden slik at friheten seirer, sa Bush i talen, ifølge Reuters.

Mandag ble også et amerikansk-britisk forslag til en ny FN-resolusjon om Irak lagt frem for Sikkerhetsrådet. I forslaget tar okkupasjonsmakten blant annet til orde for at Irak skal bli uavhengig og få en overgangsregjering innen 30. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere