RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå smiler Einstein igjen

Foto: HOW HWEE YOUNG (EPA)
Albert Einstein har «gjenoppstått». Denne gangen som en mindre smart robot.

Den ser seg rundt, gir det øyekontakt og et smil. 50 år etter at den berømte vitenskapsmannen døde, har han gitt et skinn av menneskelighet til roboten «Albert Hubo».

Robotdesigner David Hanson lagde roboten allerede i 2005. Ansiktet inneholder 32 motorer som kan etterligne 48 av ansiktets muskler, og to kameraer som er skjult i øynene, skriver Reuters.

Har følelser
Det nye er følelsene: For to uker siden fikk Albert empati fra Institute for Neural Computation ved California universitetet i San Diego.

- Denne roboten kan nå forstå følelser og mimic, fortalte Hanson til 1500 tilskuere som hadde møtt opp på en konferanse for teknologisk underholdning og design i Long Beach.

Programvaren følger 13 parametere på personer den iakttar. Alt fra et øyeblink til heving av øyenbrynene.

Skal avsløre smil
Avgangselev Nicholas Butko ved UC San Diego fortalte at målet deres hadde vært å lage programvare som utfører oppgaver vi mennesker ikke tenker på at vi gjør.

- Et av våre mål er å lage en datamaskin som kan fortelle hvor ærlig en persons smil er, fortalte han.

Forskerne tror at vi nå er på vei mot et samfunn der roboter kan forholde seg til mennesker slik mennesker gjør. Det har du vel sett før. På film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere